Γειά σας  είμαι ο  Γιάννης  Μυλωνάs,

υπεύθυνος παραγωγής και πωλήσεων των Ιχθυοτροφείων Μυλωνά,

που βρίσκονται μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Στέγης, στην Κακοπετριά.
Από παιδί ερχόμουν στο ιχθυοτροφείο, τα καλοκαίρια, μαζί με τον παππού μου, Χαράλαμπο Μυλωνά. Παρακολουθούσα τα ψάρια να κολυμπούν στα πεντακάθαρα νερά, τα έβλεπα να μεγαλώνουν από αυγά, σε μικρά ψαράκια και σιγά -σιγά σε μεγάλες πέστροφες . Έτσι μαγεύτηκα από την ομορφιά του ευλογημένου αυτού τόπου και αγάπησα την δουλειά κοντά στην φύση. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ιχθυοτροφείου μας είναι ότι βρίσκεται κοντά στις πηγές των ποταμών του όρους Τρόοδος και δεν μεσολαβούν πριν από αυτό χωριά ή καλλιέργειες γιαυτό το νερό του, είναι πόσιμο χωρίς ίχνος λημμάτων ή φυτοφαρμάκων.
Τα χρόνια πέρασαν και όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω το επάγγελμα που θα ακολουθούσα, διάλεξα την Σχολή Γεωπονίας –Ιχθυολογίας στον Βόλο θέλοντας να αποκτήσω τις κατάλληλες γνώσεις που θα με βοηθούσαν να κάνω το ιχθυοτροφείο, που δημιούργησε ο παππούς μου, μια σύγχρονη επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας, που συνδυάζει την παραδοσιακή ποιότητα με τις σύγχρονες μεθόδους οικολογίας και σεβασμός στο περιβάλλον. Έτσι παντρεύοντας την εμπειρία και τις γνώσεις του παππού μου, με τις σύγχρονες απόψεις για την εκτροφή της πέστροφας, πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα μπορέσω να βελτιώσω ακόμα περισσότερο την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής του ιχθυοτροφείου μας ,κάνοντας γνωστή την πέστροφα, παραγωγής μας , πέρα από τα όρια του νησιού μας της Κύπρου και στον υπόλοιπο κόσμο.
Όνειρο μου ένα σύγχρονο, επιστημονικό, οικολογικό και βιολογικό ιχθυοτροφείο μοναδικό για τα δεδομένα της Κύπρου μας, αλλά και από τα καλύτερα τις Ευρώπης.

 

Μετά τιμής Γεωπόνος Ιχθυολόγος
MCs  Ιωάννης  Μυλωνάs

Tagged